İncesu Kanyonu' ndaki Gizemler?

Ardahan' ın Damal ilçesinde her yıl 15 Haziran - 15 Temmuz tarihleri arasında Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk’ ün silueti, her gün saat 17.55 - 18.10 arasında Ata Mahallesi’ nden izlenebiliyor. 

Belki daha önce bu haberi duymuşsunuzdur.  Her yıl Ardahan' ın Damal ilçesinde sadece belli tarih aralığında görülen tamamen doğal bir olay. 

Gelelim konumuzla alakasına... İncesu Kanyonu, doğal güzelliklerinin yanısıra bir takım tarihi güzelliklere de sahip. Aynı zamanda bizlerin bilmediği bir takım gizemlere de. Bunlardan bir tanesini sizlerle paylaşıyoruz.
2014 yılı Ekim ayı içerisinde, Ortaköylü genç bir bayan  vatandaşımız, yakınlarıyla birlikte kanyona pikniğe gidiyor. Piknik sonrası haliyle kanyonun içerisine doğru bir yolculuğa çıkıyorlar. Vakit ikindi sonrası. Kybele heykeline kadar geliyorlar. Defalarca görmüş olduğu Kybele tanrıça heykelinin nereye baktığını merak ediyor. Sırtını heykele yaslayıp karşı tarafa doğru bakıyor. Akşam üzeri vakitler olduğu için dağın yamaçlarına hafiften gölge düşmeye başlıyor. Çıplak gözle herşey normal görünüyor. Hemen telefonunu alıp karşı taraftaki kayalık alanların bir kaç resmini çekiyor. Sonra eve dönüyorlar. Buraya kadar herşey normal.

Akşam üstü evde, telefonundaki çekmiş olduğu resimleri incelerken birden dehşete kapılıyor. Kybele' nin karşı tarafındaki yamaçta (aynı Ardahan-Damal ilçesindeki gibi) bir görüntü beliriyor. Dikkatli baktığı zaman, bir masanın etrafında toplanmış, yemek yiyen yarı insan yarı hayvan benzeri varlıklar görüyor. Resimleri ailesindeki kişilere de gösteriyor. Ancak gecenin ilerleyen saatleri olması ve böyle bir beklenmedik durumla karşılaşması üzerine hafif bir korku hissine kapılıp telefondaki o kıymetli ve de gizemli resimleri siliyor. 

Kendisiyle ve de İncesu köylüleri ile bu konu hakkında görüştük. Pek çok kişi buna benzer duyumlar aldıklarını, bazıları da gördüklerini iddia ettiler. Bununla ilgili henüz elimizde kanıt yok.

Söz konusu hadisenin tam günü ve saati net bir şekilde belli değil. Ancak yaklaşık Ekim ayı içerisinde ve akşam üzeri saatleri olduğunu biliyoruz. Biz yaz aylarında denemeler yaptık ama söz konusu görüntüyü yakalayamadık. Belki bu durumla karşılaşan olursa bizlerle paylaşır. Böylelikle İncesu Kanyonu bir kez daha insanları kendisine hayran bırakmayı başarır.


İncesu Kanyonu' ndaki Gizemler? İncesu Kanyonu' ndaki Gizemler? Reviewed by Tamer Uygur on 19:29:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.