İncesu Kanyonu' ndaki Gizli Hazine!!!

İncesu Kanyonu' nu gezenler bilirler. Kanyon doğal güzelliği yanısıra bir de tarihi doku saklamaktadır içinde. Bizler sadece gezerken gördüklerimizi anlamaya çalışırız. Ya bir de görmediklerimiz...

Kanyonla ilgili daha önce yazmış olduğumuz yazılarda içerisinde bir takım gizemleri sakladığını anlatmıştık. Henüz kanyonun tarihi dokusuyla ilgili resmi araştırmalar tam olarak yapılmadığından bu saklı kalmış tarihi gerçekleri malesef fazlaca bilmiyoruz. 

Kaynaklardan elde ettiğimiz bir bilgiyi sizlere aktarmak  istiyorum. Bilindiği üzere kanyonun içerisindeki Kybele olsun, mağaralar ve akropol olsun Pontus Devleti zamanında yapılmıştır. 

Pontus krallığının  en zengin olduğu dönem kral I. Fernakes (M.Ö. 185-169) yıllarıdır. Antik yazarlardan öğrendiğimize göre bu dönemde kral yüksek dağlar üzerinde yaptırdığı 75 kalenin içerisinde hazinelerini saklamaktaydı. Belki de bu arada İncesu Kanyonu içerisine yapılmış olan Akropol kalesi böyle bir görevi yürütüyordu.

Malesef kanyonun bu özelliği tarihi eser kaçakçıları tarafından biliniyor. Kanyonda, bu kalede çok büyük bir zenginliğin saklı olduğuna inanılıyor. Bundan dolayı da kanyonda kaçak kazılar yapıldığı biliniyor.
Kybele kaya kabartmasının arka tarafı sürekli olarak kazılıyor. Yakında Kybele' den geriye bir şey kalmayacak. Yetkililerin bir an önce gereken önlemleri almalarını umut ediyoruz.
İncesu Kanyonu' ndaki Gizli Hazine!!! İncesu Kanyonu' ndaki Gizli Hazine!!! Reviewed by Tamer Uygur on 19:30:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.